Bäst ränta under sommaren

Sparkonto i sommar

Nu är sommaren snart här och folk börjar planera för årets semester. För den sparsamma så är skatteåterbäringen och semesterlönen en källa för sparande. Men var ska man placera pengarna till den bästa sparräntan i sommar?

Bästa sparräntan i sommar

En av de absolut bästa sparräntan har 4spar med 6,5% rörlig ränta. Fördelen är att du kan sätta in och ta ut pengar som du vill. Högst summan du kan spara är 40 000 kronor och minsta summan är 1000 kr. Kontot kostar inga avgifter. Nackdelen är att kontot inte omfattas av insättningsgaranti.

Om du hellre vill ha insättningsgaranti så har Bank Norwegian ett sparkonto med 0,70% ränta. Problemet med konton med så låg sparränta är att den understiger inflationen på 2%. Så egentligen går du back på att ha pengarna stående på ett sparkonto som har lägre sparränta än 2%.

Måste man placera pengarna?

Nej du måste inte placera pengarna under sommaren. Men det är synd att pengarna ska behöva förlora i värde medan du ligger i hängmattan. Det bästa är att placera dem någonstans där du får högre avkastning än 2%. Annars får du mindre för pengarna på sikt. Det bästa är egentligen att investera i aktier, men det är inte alla som är insatta eller vill behöva hålla koll på börsen under sommarmånaderna. Därför är sparkonton populärt under sommaren.