Fyra år sedan bästasparräntan.org grundades

Av | februari 5, 2018

Det har gått fyra år sedan den här hemsidan lanserades och vi är mycket nöjda med de guider, artiklar och hjälp vi har kunnat ge våra läsare. Vi har löpande skrivit och bevakat räntesänkningar och räntehöjningar för att du ska kunna agera och flytta dina sparpengar dit sparräntan varit bäst.

Firar grundandet av hemsidan

Vad har hänt sedan lansering?

Sedan lansering har styrräntan bara blivit lägre och lägre, vilket få trodde på. Att räntan skulle ligga kvar på de här nivåerna i så många år var svårtippat. Men tittar man på centralbankernas pengatryckande så är det inte så konstigt. När priset på pengar är billigt så behöver inte banker inlåning, därför sjunker sparräntan för det vanliga folket. Man har liksom tvingat in folk på börsen istället. Därav stora aktieprisuppgångar, men också högre bostadspriser har varit en effekt.

Sparkonton med insättningsgaranti har blivit mindre populärt eftersom sparräntan är noll eller nära noll. Efter inflation blir avkastningen negativ. Därför har spararna sökt sig till nischbanker och konton utan garanti. Dessa har givit omkring 5-6% i flera år och det har visat sig tryggt och lönsamt att ha pengar placerade hos kreditmarkandsbolag och inlåningsföretag. De som varit envisa och sökt trygghet med låg ränta har förlorat pengar under de här åren sedan 2014.

Vi hoppas såklart på fyra ytterligare år med bra artiklar som guidar dig i räntedjungeln. Men låt oss hoppas på bättre sparräntor kommande år! I spararnas tecken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *