Låna pengar med betalningsanmärkning

Låna pengar med betalningsanmärkning

Har du betalningsanmärkningar och behöver låna pengar? Tro det eller ej, men idag finns det faktiskt kreditbolag som ger ut lån till privatpersoner med betalningsanmärkning. Myndigheter och medier tycker det är oansvarigt av bolagen att göra detta eftersom det kan vara skattebetalarna som får betala notan. Det finns trots allt en risk att en individ med anmärkning inte kan återbetala sitt lån. Det är dock viktigt att komma ihåg att många får en betalningsanmärkning på grund av att de glömt att betala in räkningar eller en parkeringsbot. Ibland har till och med posten kommit bort eller att man varit på semester en längre tid i t.ex. Thailand (klen ekonomi är inte alltid skälet). Idag finns det regler och lagar om att en kreditprövning ska göras innan man kan godta en låneansökan. Detta har Finansinspektionen beslutat. Om du vill veta mer om vad du ska titta på vid låntagande så ska du titta på Konsumentverkets hemsida.

Betalningsanmärkningar är allvarliga

Det händer ofta att privatpersoner får igenom sin låneansökan trots betalningsanmärkning. Detta är mer vanligt bland småbolagen inom krediter och lån. De mer seriösa aktörerna följer noga de lagar och regler som myndigheterna har instruerat. Det finns flera kontrollorgan i samhället som ser till att dåliga lån inte blir överrepresenterade. Bland annat finns företag som UC, Sergel kredittjänster, Lindorff och Intrum Justitia som alla sysslar med kreditupplysning för långivarna. Allt för att minska risken vid utlåning. Vidare så bevakar Finansinspektionen kreditbolagen och deras marknadsföring samt utlåning. I slutändan kan man ändå säga att Kronofogden har fått betydligt mer att göra när det gäller skuldsanering, detta mycket på grund av smslånen. Du som privatperson har också ett ansvar att se till att betala tillbaka lånet, se därför till att göra upp en betalningsplan och budget. Om du har en bra privatekonomi men ändå haft oturen att få betalningsanmärkning så kan du jämföra lånegivare på www.orchidfinance.se/snabblan där du kan hitta smslån för de som har anmärkningar.

Är du utan betalningsanmärkningar?

Skönt att du sluppit anmärkningar, då brukar det inte vara några problem att få lån hos kreditgivarna. Om du vill jämföra smslån och privatlån så kan du besöka jämförelsesajten www.orchidfinance.se som är en seriös tjänst för dig som letar billiga lån. Fördel med en webbplats som listar de bästa lånen och kreditgivarna är att du spar pengar varje år på räntor. Du får dessutom lära dig vad du ska titta på i villkoren. Det är viktigt att ha lite på fötterna innan man ansöker om ett lån.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *