Hushållen får mer pengar i påsk

I år har Skatteverket infört att alla personer som deklarerar innan den 29 mars 2017 får tillbaka pengarna till påsk. Syftet med upplägget är att mer pengar kommer ut i systemet som konsumtion och att myndigheten SKV får lägre belastning och kan fördela arbetsresurserna jämt fram till midsommar.

Om du inte har hunnit med att deklarera till 29 mars så kan du istället se till att bli klar innan 2 maj. Då får du fortfarande tillbaka pengarna i förtid innan midsommar. För många är det ett välkommet tillskott då pengar behövs inför sommarens semester, grillning och fester.

Datum för deklaration och återbäring

5-7 april kommer slutskattebeskedet för dig som deklarerat elektroniskt senast 29 mars. Om du inte har ändrat din deklaration eller uppgifter så är eventuellt återbäring redo att betalas till dig redan nu.

2 maj är det sista dagen för att deklarera elektroniskt eller via pappersblankett.

7-9 juni får den som deklarerat elektroniskt tillbaka på skatten.

Augusti till septemeber får du tillbaka på skatten om du deklarerat via papper.

Många väljer sparkontot

Pengarna som fås tillbaka på skatten brukar gå direkt till sparkonton. Där brukar de ligga tills pengarna behövs för konsumtion under senare delen av sommaren. Traditionella konton ger en sämre ränta, så spana in inlåningsföretag som har bättre sparränta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *