Har du flyttat dina sparpengar än?

Riksbanken sänkte nyligen styrräntan till den otroliga minusräntan -0,25% vilket innebär att bankerna snart börjar ta betalt för att du ska kunna ha dina pengar på deras sparkonton eller lönekonton.

spara pengar på bra sparkonton

Nyligen publicerade Dagens Industri en artikel där de skriver att svenska hushåll lägger miljarder på hög på bankkonton med nollränta.

Flytta sparade pengar

För att ligga steget före bankerna så bör du redan nu planera för var du ska flytta dina sparpengar. I dag får du nästan ingen ränta alls på sparkonton och tyvärr står fonder och aktier högt i kurs så där finns en betydlig kursrisk! Var ska man då placera sina kontanter? Ett tips är att leta upp nischbanker som fortfarande erbjuder bästa sparräntan på sparkonton fortfarande.

Viktigt att komma ihåg är om du vill ha en insättningsgaranti eller inte, ofta får du en högre sparränta om du väljer utan bankgaranti. Andra saker du bör fundera på är hur mycket pengar du ska placera på sparkontont? Räcker det med 50 000 kr? Eller kanske vill du placera ännu mindre kontanter för att sprida dina risker.

Spara pengar

Att spara pengar är viktigt idag då räntan är låg. Om reporäntan sticker iväg sen behövs en buffert så du klarar av den höga räntan i kombination med amorteringar. Därför är det bra att ha ett sparande på ett bankkonto som ger mer i ränta än vanligt. Du kan spara pengar på att ha en lunchlåda eller att avsluta prenumerationer till exempel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *