Högräntekonton ger dig en hög sparränta

Av | oktober 20, 2014

Vad är ett högräntekonto? Jo, det är egentligen inte så svårt. Ett högräntekonto är precis som det låter, ett sparkonto som ger en högre sparränta än de flesta på marknaden. Dessa sparkonton har blivit alltmer populära sedan Riksbanken började sänka reporäntan 2011. Storbankerna har hakat på den lägre räntan genom att sänka inlåningsräntan på sina sparkonton. Så den sparränta de erbjuder idag är mycket låg och du förlorar faktiskt pengar varje år genom att ha dina sparpengar parkerade hos dem. Börja därför se dig om efter sparkonton som ger en fast och hög ränta till låg risk.

Statlig insättningsgaranti är valfritt, men en vanlig regel är att om du inte har insättningsgarantin så får du också en högre sparränta av nischbanken. Om du väljer insättningsgarantin får du också en lägre ränta, ofta i spannet 1-3% men i gengäld får du ersättning upp till 950 000 svenska kronor.

Kom ihåg att inte nöja dig med en låg sparränta, utan börja redan idag jämföra sparräntor och konton så att du får en rättvis sparränta som du förtjänar. Låt sedan tiden arbeta för dig så kommer dina pengar öka för varje år medan du fokuserar på annat i vardagen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *