Spara till resan

Av | oktober 26, 2016

Just nu är det många som börjar drömma sig bort på en utlandssemster. Många längtar efter värmen i Thailand nu när höstrusket har kommit till Sverige. Problemet är ofta framförhållning och pengar. Det är dyrt att resa och det är en stor kostnad för en familj. Därför behöver ofta planera ett sparande där du varje månad kan lägga undan en del av din lön.

spara till resan

Sätt upp ett mål med ditt sparande

Om en resa till Thailand kostar 50 000 kronor så behöver du spara 4200 kr per månad för att spara ihop en resa på ett år. Kan du spara pengar snabbare? Ja om du sparar på ett sparkonto med bra ränta så kan pengarna jobba åt dig. Tricket är att dra pengarna från din lön direkt och sedan flytta dem till ett räntekonto. Ditt transaktionskonto ger nämligen ingen ränta alls. Här på sajten har vi konton från 4spar som idag ger bästa sparräntan.

Boka resa själv och spara pengar

Vanligt är att man väljer att åka på charter. Då köper man ett paket till hela familjen, problemet är att resebolagen lägger på en vinstmarginal på totalpriset. DN har skrivit en bra artikel om hur du ska göra för att spara pengar och boka själv här. Visst är det lite mer arbete att jämföra flygbiljetter och hotell, men det kan vara värt det om du sparar in en månads sparande, eller hur?

Fundera även på om du ska ta med lite flygmat själv eftersom maten på flyget är mycket dyrt. Bolagen tjänar pengar på merförsäljning och de väntar ofta med maten så att du ska köpa mer under flygresan.

Undvik resebolagens tips

De tips och broschyrer som du vår vid hotellet är ofta dåliga. Resebolagen går ihop med lokala skräddare, restauranger och butiker och höjer priset och delar vinsten (provisionen) på att de endast har med dessa i informationen vid hotellen.

Du gör klokast i att fråga lokalt om bästa tipsen för att spara pengar. Du kan nämligen få mat och liknande 20% billigare om du frågar rätt person.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *